De zomer breekt weer bijna af. Tijd om weer de winterkleding op te bergen en de zomerkleding weer tevoorschijn halen. Lees hier tips om deze zomer er stijlvol uit te zien.

Kies kledingstukken die in de mode zijn
Kleur is in deze zomer. Zorg daarom voor genoeg kledingstukken met felle kleuren, bijvoorbeeld kledingstukken in fel roze of geel. Deze zomer mag je meerdere opvallende prints en felle kleuren met elkaar combineren. Qua prints is strepen erg in, bijvoorbeeld gestreepte broeken en gestreepte topjes. Je mag ook gestreepte kledingstukken met elkaar combineren. Daarnaast is de mini rok weer in. Hierbij geldt: hoe korter, hoe beter. Een nieuwe trend is om overdag avondkleding te dragen. Je mag dus helemaal overdressed overdag over straat deze zomer!

Draag trendy schoenen
Kies voor schoenen die niet te warm zijn. Anders krijg je snel last van zweetvoeten. Vetersandalen zijn in de mode in 2022. Dit worden ook wel gladiatorsandalen of lace-up shoes genoemd. Je kunt kiezen uit een platte variant of een variant met een hak. Door deze schoenen lijken je benen langer. Ook felle instappers zijn in deze zomer. Een groot voordeel is dat je deze schoenen snel aan kunt trekken. Voor nettere gelegenheden heb je een paar Klassieke Mary Jane schoenen nodig. Dit is een nette open schoen met blokhak. Een andere trend deze zomer is de Dad Sandels.

Maak je outfit af met sieraden
Je outfit is pas echt compleet met de juiste sieraden. Erg zomerse sieraden zijn enkelbandjes en edelsteen sieraden. Enkelbandjes zijn leuk met diverse kralen of schelpvormen. Je kunt ook zelf simpel enkelbandjes maken. Er zijn diverse edelstenen waar je uit kunt kiezen, zoals topaas, turkoois, zirkoon en robijn. Geloof je in de kracht van edelstenen? Houd er dan rekening mee dat bepaalde edelstenen niet samen kunnen. Men gelooft dat er hierdoor een tegengestelde werking kan ontstaan qua energie. De beste manier om een edelsteen te kiezen is om af te gaan op je eigen impuls. Men zegt dat de edelsteen jou kiest in plaats van dat jij de edelsteen kiest. Ook sieraden met kralen zijn erg zomers. Met gekleurde kralen sieraden kan je subtiel meer kleur toevoegen als je een neutrale outfit draagt.

Vergeet ook niet je haar aan te passen aan je zomerse outfit. Plan nog snel een bezoekje bij de kapper, zodat je met een frisse coupe de zomer kunt beginnen. Heb je erg blond haar? Bescherm je haar dan tegen de zon met speciale zonnebrandproducten voor je haar.